Rize-Artvin Havalimanı’nda 1 milyonuncu yolcu törenle karşılandı

Rize’nin Pazar ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 3 milyon yolcu hedefi ile açılan Rize-Artvin Havalimanı’nda, yıl içindeki yolcu sayısının 1 milyonu aşması dolayısıyla tören düzenlendi.

Havalimanı kulesi, “1 milyonuncu yolcumuzu tebrik ederiz” yazısı ile ışıklandırıldı. İstanbul´dan Rize-Artvin Havalimanı’na gelen ve 1 milyonuncu yolcu olan Emine Ataman´ı, apronda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Devlet Hava meydanları Genel Müdür Yardımcısı Fatih Çakmak ve protokol üyeleri karşılarken uçakta bulunan tüm yolculara çay hediye edildi. Ataman’a karşılama heyetince hediye de takdim edildi.

BAKAN URALOĞLU TELEFONLA BAĞLANDI

1 milyonuncu yolcu olan Emine Ataman’ı, apronda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve protokol üyeleri karşıladı. Rize-Artvin Havalimanı’nda, yıl içindeki yolcu sayısının 1 milyonu aşması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Rize Valisi İhsan Selim Baydaş cep telefonu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu görüntülü arayarak, görüşlerini vatandaşlara aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı bağlantı ile bağlandığı programda, 10 milyon yolcuyu da görmeyi istediklerini ifade ederek, “Havalimanımızın ne kadar ihtiyaç olduğu, ne kadar gerekli olduğu bu vesile ile tescillenmiş oldu. Ben bu etkinliğimize Rize ve Artvin ilimizin yetkililerine Antalya’dan selam gönderiyorum. Havalimanımız hayırlı uğurlu olsun. O bir ulaştırma projesi değil aynı zamanda bir mühendislik eseri” diye konuştu.

AİLESİNE SÜRPRİZ YAPACAKKEN KENDİSİNE YAPILDI

Ailesine sürpriz yapacakken kendisine bir milyonuncu yolcu sürprizi yapıldığını belirten Emine Ataman ise, “Biz 10 kardeşiz ve hiçbirine geldiğimi demedim. Bu sabah aradılar ama geleceğimi haber vermedim. Bunlar bana da sürpriz oldu, benim yapacağım sürpriz de gitti. Trabzon olsa gelemezdik ama buradan iniyorum 20 dakikaya Hemşin’e çıkıyorum. Benim geldiğimi bir eşim ve çocuklarım biliyor. Heyecanlandım o an bayılacağımı zannettim. Çok mutlu oldum. Rize-Artvin Havalimanı gelişimi çok kolaylaştırdı” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x